۵ شهریور ۱۴۰۳، ۰:۰۹

مهر گزارش می دهد؛

اولین محک ظفرقندی در وزارت بهداشت/ پرستاران چشم انتظارند!

اولین محک ظفرقندی در وزارت بهداشت/ پرستاران چشم انتظارند!

اولین محک جدی وزارت بهداشت دولت چهاردهم را باید در تحقق وعده ظفرقندی به پرستاران دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، کسب رأی اعتماد محمدرضا ظفرقندی از مجلس شورای اسلامی برای تصدی وزارت بهداشت، همزمان شد با اعتراضات جامعه پرستاری و از همین رو، انتظار می‌رفت که اگر ظفرقندی بر مسند وزارت بهداشت تکیه بزند، اولویت او، توجه به رفع مشکلات پرستاری باشد و همین گونه هم شد.

جامعه پرستاری همواره در خط مقدم مراقبت از بیماران بستری در بیمارستان‌ها، خانه‌های بهداشت و…، دارد، اما در عین حال هنوز نتوانسته‌اند به خواسته‌های به حق خود برسند. همین نارضایتی از نادیده گرفته شدن آنها در نظام سلامت و تبعیض‌هایی که همواره به حرفه پرستاری روا می‌شود؛ شرایط را برای ادامه خدمت بدون دغدغه پرستاران رقم زده و این موضوع می‌تواند برای نظام سلامت، یک هشدار و زنگ خطر باشد که باید بیش از پیش به جایگاه پرستاری، توجه شود.

قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که در تابستان ۱۳۸۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، نمونه آشکار و بارز تبعیض علیه جامعه پرستاری است. زیرا، اجرایی شدن این قانون بیش از ۱۴ سال به طول کشید. اما، نکته قابل تأمل، اجرای ناقص قانون بود که صدای اعتراض پرستاران را در آورد.

از سوی دیگر، اضافه کاری‌های اجباری همراه با دستمزد تحقیرآمیز برای هر ساعت اضافه کاری، یکی دیگر از دلخوری‌های جامعه پرستاری است که می‌پرسند چرا باید بابت یک ساعت اضافه کاری اجباری، ۲۰ هزار تومان بگیرند. البته این عدد، حداکثر پرداختی بابت یک ساعت اضافه کاری است و گفته می‌شود این عدد بین ۱۲ تا ۲۰ هزار تومان، متغیر است.

کمبود نیروی پرستاری در بخش بالین، مهم‌ترین چالش حوزه پرستاری است که باعث شده شرایط خدمت در بیمارستان‌های دولتی؛ به شدت سخت و طاقت‌فرسا شود. زیرا، یک پرستار مجبور می‌شود از چند بیمار مراقبت کند و همین موضوع می‌تواند درصد خطا در مراقبت‌های پرستاری را افزایش دهد.

آنچه مسلم است، تمامی این مشکلات و معضلات، دست به دست هم داده تا شاید افزایش تقاضا برای مهاجرت پرستاران باشیم. در سال‌های اخیر، کشورهای حاشیه خلیج فارس و برخی کشورهای اروپایی و کانادا، مقصد پرستاران ایرانی شده است که با کوله باری از تجربه راهی این کشورها می‌شوند.

احمد نجاتیان رئیس کل سازمان نظام پرستاری، با عنوان این مطلب که کمبود شدید نیروی پرستاری خیلی بغرنج شده است، گفت: استخدام‌های جدید کاری برای رفع کمبود نیروی پرستاری ایجاد نکرد.

وی افزود: در حال حاضر پرستاران ما با نصف استاندارد نیروی پرستاری، مشغول خدمت به مردم و بیماران هستند که همین موضوع سبب انجام اضافه کاری‌های اجباری می‌شود.

نجاتیان با تاکید بر این موضوع که ما نمی‌توانیم خدمت به بیماران را تعطیل کنیم، تصریح کرد: متأسفانه پرستاران مجبور به اضافه کاری اجباری تا ۱۰۰ ساعت در ماه هستند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: کمبود نیروی پرستاری باعث می‌شود بعضاً یک پرستار از ۸ بیمار مراقبت کند که همین موضوع با آسیب‌هایی برای بیمار و پرستار همراه است.

حالا و در شرایطی که کابینه دولت چهاردهم تازه شروع به کار کرده است، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، این وعده را داده که مشکلات پرستاران ظرف دو هفته حل می‌شود.

بنابراین، حل مشکلات پرستاری را باید اولین محک ظفرقندی در قامت وزیر بهداشت تلقی کرد که اگر با موفقیت به سرانجام برسد؛ در واقع، گام اول را محکم برداشته و می‌توان گفت که او خواهد توانست بر سایر مشکلات و چالش‌های بعدی حوزه سلامت غلبه کند.

کد خبر 6205051

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • کارمند ساده ۰۵:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۵
      4 0
      صورت مسئله این مورد پرستاران با این وزیر به تنهایی نیست ؛ بلکه صورت مسئله این است به مدت 50 سال بر اساس مر ووفق قانون حقوق و دستمزد که نزدیک به 50 درصد تورم بوده پرداخت نشده و کارمندان ساده نه مدیران میانی به بالا که پرستاران هم جزئی از اینکارمندان هستند اینمشکل ندادن حق را دارند پس تو خود بخوان
      • FR ۱۲:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۵
        12 2
        پرستار کارمند ساده نیست چون نه پشت میز میشینه نه تعطیلی داره و نه حجم کاریشون برابره نه اینکه هشت ساعت تو روز بیاد پشت میز استراحت کنه فرسودگی و مسئولیت بالا و گاها مسئولیت کم کاری بقیه و بیماران همیشه متوقع رو هم که کنار بزاریم امنیتشون هم مثل کارمند ساده نیست متاسفانه درکش برای جامعه سخته
    • ۰۶:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۵
      6 2
      در قدم اول اصلاح اضافه‌کاری میتونه امید رو به جامعه پرستاری برگردونه اضافه‌کاری باید یک و نیم برابر موظفی باشه حتی در قانون کار ایران مبلغ اضافه‌کاری ۴۰ درصد از موظفی بیشتره اگر اشتباه نکرده باشم
      • زمانی IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۵
        6 1
        خنده دار نیست که از مبلغ ناچیز اضافه کاری اجباری بعد یک سال پرداخت مالیات کسر بشه
    • جواد IR ۱۴:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۵
      6 3
      کل کادر درمان (پزشک ،علوم آزمایشگاهی ،پرستار و...)منتظره عملکرد وزیر جدیده
    • IR ۱۴:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۵
      3 11
      به پرستاران بخش دولتی حقوق و کارانه خوبی داده میشه که. انشالله هزینه های بیمارستانی رو افزایش نده که از جیب مردم داده بشه
    • داود شمس IR ۱۴:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۵
      9 2
      رئیس کل نظام پرستاری بنظرم ایران نیست وخبرنداره که شرایط پرستاری چیه که میفرماید یک پرستاراز۸بیمارپرستاری میکنه شرایط خیلی بحرانی ترازاینه گاها تا ۲۰تابیماریک پرستار مراقبت میکنه
    • IR ۱۵:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۵
      1 2
      دوهفته....بازم وعده
    • IR ۱۶:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۵
      6 1
      مشکلات پرستاران همش مادی نیس,خانمهایی که سابقشون از20ردمیشه بعلت اینکه چندین برابرسابقون ازشون کارکشیدن بشدت فرسوده شدندولی مسولین چون اکثراازجنس اقاهست اینودرک نمیکنند,وبازنشست نمیکنندوخانمهای دراین سن به پشیمونی ازاومدن به این شغل رسیدندوجنس خانمهادخترانشونونمیزارنددیگه بیاین تواین شغل
      • لیلا IR ۲۳:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۵
        0 0
        من یه پرستار هستم با ۱۷ سال سابقه. باور نمیکنم که این قدر عمر کنم که بتونم به سن بازنشستگی برسم. بشدت فرسوده شدم...‌‌‌
    • حامی پرستار ۲۱:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۵
      3 0
      عملکرد وزرات بهداشت در ابتدای مسیر مسئولیتش باید به نحوی باشد موجب جلب رضایت پرستار دلسوز شود
    • حامی پرستار IR ۲۱:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۵
      3 0
      وزیر بهداشت برای جلوگیری از مهاجرت پرستار باید سریعا اقدام به تحقق عدالت کند
    • شهد شیرین IR ۲۱:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۶/۰۵
      0 0
      بیت المال تحصیلی برای هر که خرج شده باید تعهد خدمت را اجرایی کند پس به اندازه ی اهمیت رشته اش هر مدرک گرفته باید خودش را اثبات کند برای این که خدمت برایش بنویسیم تا بشود کم کم شهید خدمت به اذن الله